2011. március 21., hétfő

Francia vagy csúsztatott palacsinta

8 tojás
10 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 l tej

20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
olaj a sütéshez
lekvár, kakaó, dió (ízlés szerint)


A tojássárgákat elkeverjük a cukorral (és a vaníliás cukorral), majd a puha vajat, lisztet, tejet és sót is hozzáadjuk. A kemény habbá vert fehérjével összekeverjük. 


A palacsintasütőket felmelegítjük. A sütés abban tér el a többi palacsinta kisütésétől, hogy itt csak az egyik oldalát kell megsütni. Ráborítjuk a tálra (amikor már nincs az alja odaragadva a palacsintasütőhöz), és megkenjük lekvárral. A következő palacsintára kakaót teszünk (és diót), majd újra lekvár jön. A tetejére fordítva borítjuk az utolsó palacsintát, majd tetszés szerint díszítjük. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése